Ingrid Van Overbeke

Ingrid van overbeke

Ingrid Van Overbeke zaakvoerder

Behandeling van stress-spanning-hyperventilatie

* fasciatherapie

Fasciatherapie is een vernieuwende behandelings- en begeleidingsvorm voor pijn, bewegings- en functioneringsstoornissen van zowel fysieke en/of psychische aard. 

Ze slaat een brug tussen de zuiver fysieke en de psychische benadering van klachten.Er wordt rekening gehouden met vitale, psycho-emotionele en gedragsmatige factoren die een problematiek doen ontstaan of in stand houden.

Het is een zachte, diepgaande en niet-manipulatieve vorm van behandelen.

Meer info:

www.fascia.be

* hyperventilatie behandeling ( naar het concept van Chris Lenaerts)

Hyperventilatie (HV) wil letterlijk zeggen: over- ademen. Bij de acute hyperventilatie is dit plots en heel uitgesproken, bij de chronische HV eerder onopvallend, maar wel voortdurend.

Deze verkeerde, heel subtiele en meestal onbewuste ademhaling is een reactie op allerlei onderliggende spanningen, angsten, verdringingen en frustraties. HV is geen ziekte en zeker geen aanstellerij. Het is evenmin het gevolg van zwakte of van een overbezorgdheid voor zichzelf. Integendeel!

HV is een angst- en spanningssyndroom dat gekenmerkt wordt door meerdere onaangename gewaarwordingen in lichaam en geest. Ze is het gevolg van een te grote, meestal langdurige belasting op het individu. Hierdoor kan het lichaam zich niet of onvoldoende herstellen. De verdedigingsmechanismen geraken uitgeput en de verhouding belastbaarheid/draagkracht is uit evenwicht. Het lichaam protesteert, het schreeuwt om rust en vraagt om daadwerkelijke veranderingen in de levensstijl. De hyperventilatieklachten zijn de ultieme roep van het ware- ik om de roofbouw op lichaam en geest een halt toe te roepen. HV is een vriend –hoe moeilijk dit aanvankelijk ook te begrijpen is- die jou wilt beschermen, die jou wilt duidelijk maken dat je niet goed bezig bent, dat je bepaalde stressoren in je leven ofwel moet aanvaarden, ofwel beperken of zelfs vermijden.

Meer info : boeken van Chris lenaerts, Hyperventilatie ontmaskerd en Hyperventilatie ontkracht.

*mindfulness ( naar de leerschool van Edel Maeckx)

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die je beter leert omgaan met stress, slapeloosheid, piekeren, depressie, burn-out, pijn, … maar stimuleert ook de creativiteit en verbetert de communicatie. 
Mindfulness betekent: bewust aandacht geven aan wat er hier en nu is (gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties,…) zonder te oordelen.

Meer info : Leven in de maalstroom

*hartcoherentie training ( naar het concept van Louis Van Nieuland)

Tijdens de behandeling leert de patiënt een specifieke ademtechniek.  Door consequente beoefening van deze ademtechniek, hartcoherent ademen genoemd, bouwt de patiënt een vaardigheid op in het creëren van balans in het brein.  Het is die vaardigheid die veerkracht geeft t.o.v. de stressbeleving en het beter kunnen omgaan met de stressoren in het leven.

meer info :  Louvanie  / Biofeedbacktraining

 

Oedeemtherapie

Manuele behandeling van verschillende types oedeem nl. lymfoedeem, veneus oedeem, lipoedeem, post operatief oedeem volgens de nieuwste inzichten dankzij een permanente vorming en bijscholing.

Meer info:

MLDV

Vodderschool

Oedema

Belypm